Så mycket mat och så tung mat om skall ätas på julafton. Jag försökte verkligen hålla ner på julmaten(mängden) men vill gärna ha många olika alternativ. Sen efteråt står julmaten en upp i halsen. Vår julskinka är nu ner strimlad och inkastad i frysen. Det passar bra sen när man ska göra egen pizza. Som efterrätt hade vi som alla andra svenskar, tomtegröt. Men köpte även till glass för det finns vissa som inte gillar gröt. Sen det hemmagjorda julgodiset till. Även svalkande och fräsch melon var gott i magen efter en fet måltid.
 
 
Vårt lilla men välfyllda julbord
 
Till den inlagda sillen tog jag persilja från växthuset och vår egen rödlök.
 
 
Gjorde även gubbröra som är gott att sätta en klick på en bit julknäcke. (tråkigt att den vattnar sig så snabbt bara men lika god)
 
Denna handstöpta ljusstaken har vi fått från svärmor som stöper ljus varje år. Tycker det hör julen extra till med handstöpet. Nästa år har jag nog lite önskemål om det inte är för svårt. Långa ljusgråa ljus. Så fint!
 
Efterrättsbordet
 
 
Hemmagjord Bounty(perfekt till glutenallergiker)
 
Bärsåsen är från självaste våra egna jordgubbar i somras som har varit infrusna.
 
Hade ni några nyheter på julbordet i år?
 
K R A M
handstöpta ljus, jul, julafon, julgodis, julmat, tomtegröt,

1 kommentarer

rememberthiis.blogg.se

30 Dec 2015 17:36

Gott :)

Svar: Tack ; )
Jennie Persson

Kommentera

Publiceras ej