Tidigt i våras fick jag en liten planta av en barndomsvän. Blir ju så glad av sånt. Tycker det är så roligt men även lärorikt att byta med varandra. Nu fick jag en planta som låg henne varmt om hjärtat. En blomma hon minns från sin barndom i sitt hus hon växte upp i. ´Blomman för dagen´ Ipomoea. Till en början har jag inte vetat nåntig om denna men nu har jag lärt mig lite om den.  Den kommer ursprungligen från tropiska Amerika men i Sverige har vi den som utplanteringsväxt. Det är en ört och de flesta är ettåriga. Namnet har den fått från att dess blommor är väldigt kortlivade, oftast en dag. Men kommer flera blommor kontinuerligt. Tycker den kräver rätt mycket vatten varma dagar. Min står på en varm plats, till en början skimrande solljus och var rädd för att det skulle vara för lite men den stormtrivs. Så sol vill den ha! I skugga slår den inte ut sina blommor. När blommorna vissnar blir de rosa. Den växer ganska så kraftigt.
 
Jag satte min i växthuset först i början, planterade direkt till större kruka med ny jord och den fick mycket gödning. Idag blommar den så oerhört mycket. Flera hundra knoppar har den producerat! En ny favorit här hemma.
 
 
Vackra himmelsblå trattformade blommor.
Sorten heter `Heavenly blue`
 
Så här såg det ut efter att vi kom hem från campingsemestern. Har låtit den fortsätta leva sitt liv så här. Tycker det är underbar syn när man vaknar på morgnarna och ser en grönskad dörr med ljusblå blommor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
K R A M
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Jennie
blomman för dagen, ipomoea, uteplats,