Hejsan på er!
Allt bra!? Här hemma har killarna fått feber, helt utslagna. Annars har vi haft en lugn söndag. Ludde va i ishallen och på kalas förut(innan febern slog till). Och jag har gjort det vanliga, plockat, städat lite, tvättat och gjort ingefära shot!
Det här med att äta tillskott och vitaminer mm har aldrig varit min grej, hur mycket jag än vill få i mig nyttigheterna. Plus att sist jag försökte svälja en aco vitamintablett fastnade den i halsen och fick åka akut ambulans. Nej så nu tänkte jag testa något jag sett lite här och där i social media. Och vad som vi många vet så har ingefära och citron en väldigt bra inverkan på kroppen i dessa syften. Meningen är att man ska ta en shot om dagen i alla fall i en månad. Det kommer sätta fart på maskineriet och du kommer må bättre! Har du en orolig mage(ibs) så motverkar det detta och även mot värk, ökar förbränningen och ÄVEN immunförsvaret! Och sjuk vill man ju inte bli mer. Åtminstone inte lika ofta eller lika lätt.
Det är väldigt enkelt att göra, du behöver detta:
Färsk ingefära 200g
1 liter vatten
2 citroner
1/2 dl honung
2 kanelstänger
Riv ingefäran(med skal på). Koka upp vattnet och i med den rivna ingefäran och kanelen. Låt sen dra i 30 minuter. Sila sedan bort ingefäran och tillsätt 1/2 dl honung. Låt svalna helt och pressa i två citroner. Häll upp på flaska och ställ i kylen. Kan förvaras i en månad.
Citronen och honungen balanserar ingefärasmaken väldigt bra. Den är väldigt stark först att dricka men när den väl är nere så är den som balsam för själen!
PS: jag har för mig jag har läst någonstans att honung inte skall läggas i för hög temperatur. Tror max är 60 grader.



T E S T A D U M E D ! ! !
TIPS:
(Som ni ser så har jag gjort två mindre flaskor och det är blivande gå-bort presenter till två vänner)
K R A M
ingefärashot,
4 kommentarer
Matilda Berlin
25 Jan 2016 17:01
Nu vet jag definitivt vad jag ska göra direkt efter jobbet! Jag är heller inget fan av tillskott i tablettform och alla andra recept är så krångliga att jag aldrig kommit till skott med att göra något. Men det här skall definitivt testas! Har du koll på hur lång tid den kan stå utan att bli dålig?
Susanna
31 Jan 2016 13:08
Hejsan :) Honungen ska inte hällas i förrän temperaturen gått under 40 grader ♡ Mycket bra show! !
Kajsa Darsbo
31 Jan 2016 13:34
Ingefära tål ej temp över60 grader. Honung ej över 40 grader.synd när det nyttiga förstörs!
Margaretha F Westin
31 Jan 2016 17:46
Tack för bra tips!
Kommentera