Igår skulle vi i klassen åka till Emporia(första gången för mig) och besöka malmömässan för att kolla på de tävlande floristerna när de skapade och skapat. Detta var så nyttigt att besöka tycker jag. Jag frågade ut om alla mina funderingar och det känns som om detta öppnade nya dörrar för mig. 

Efter det tittade vi inom Jennys butik och sen hade vi picknick på taket i ett helt underbart väder. Ja vad mer kan man begära?! En underbar dag i helt i min smak.
Veronikas mamma och svärmor var även med oss och det var dem som hade bakat jättegod kladdkaka och ostkaka. Väldigt trevligt att de var med oss och uppskattade deras goda fika!

K R A M
/Jennie
PS:idag ska jag hälsa på en gammal barndomsvän som jag inte sett på länge. Ska bli så roligt och mysigt.


God morgon!
Då håller man helg igen efter en enormt intensiv, rolig och lärorik brudvecka. 
För en vecka sen när jag också var färdig för ledighet så hade jag blomster från skolan med mig hem. Den känslan, när man har med sig något hem som man dessutom gjort själv är helt underbar. Jag får liksom aldrig nog av detta. Sen kan jag komma hem och då är det trädgården som gäller och på kvällen kan jag inte låta bli att kolla på youtube, instagram och Google för inspiration. Inte så lustigt att man drömmer om blommor och dylikt. Denna gång fick vi ta med oss de handbundna brudbuketterna och tärnbuketterna. 


(Bilden är från förra veckans hemleverans)


Jag är verkligen helt förälskad i mitt yrke. Blommorna och skapandet är som luft för mig.

Ibland är livet enkelt...
- Do more of what makes you happy -K R A M


/Jennie
  

Godkväll kära ni! Hur mår ni? Kan ni tänka er att imorgon är det redan fredag! Och vi har haft så sjuttans kul på skolan. Vi är så olika alla vi som går där men alla är verkligen fantastiska på sina sätt. Så härliga personligheter hela bunten. Jag gillar verkligen mina blomsterkompisar.

Igår glömde jag mobilen i skolan och missade tåget hem så det blev lite sen hemkomst och trötter väldigt snabbt. Men vi gjorde iaf droppformade brudbuketter. Och jag hade redan dagen innan bestämt att jag skulle göra en somrig och pastellig. Men sen när jag skulle välja blommor kom jag fram till att jag ville få den kännas exotisk. Det är här floristens skapande och utmaning börjar. Man börjar med att tänka ut vad för slags bukett (form) man vill göra och jag tänker även vad vill få fram för känsla. Detta kan vara det svåra.
  Kan jag få dig att uppfatta mitt blomsterverk så som jag vill förmedla?

Min somriga pastelliga droppbukett med lite exotiska inslag.

De ljusa färgerna och det skira ger en sommarkänsla tycker jag. De "exotiska"  blommorna tänkte jag i detta fall att irisarna motsvarar men även liknar orchidé, hyacinten som härstammar från Turkiet/Syrien, kapstjärnan från Afrika.
 

Det som ser ut som en solfjäder är Texasgräs som jag klippte och fixade ihop med myrtentråd. Tänkte få dem se ut som palmblad.


Det bästa med detta yrket är utmaningarna. 

Vad hade du velat ha för en slags brudbukett?!


K R A M


/Jennie