Hej!
 
Då är denna fina söndagen snart över. Tycker vi utnyttjat dagen så mycket som det har gått. Vaknade vid åttatiden, värmde bullar i ugnen sen åt vi frukost. Efter det kände jag för att ta en liten morgonrunda i skogen bara med Baloo. Såg ju att det var fint väder och ville passa på att ta en lugn stund för mig själv. Ungarna var i full gång och det var detta skrik/bus/bråk/spring jag ville smita ifrån lite. Men det sket sig ganska snabbt. Tre ungar efter mig och en arg Ragnar för han ville gå med Baloo i kopplet. Men jag ville att Baloo skulle gå lös(och vilket vi brukar göra för det mesta). Fick även asa han på höften halva sträckan hem. Sen har barnen badat i badtunnan, en gång på förmiddagen och sent på eftermiddagen mot kvällning. Även Andy va i då. Vi har varit på glassbåten hela familjen. Jag och Ludde tog egentid så vi cyklade dit. Efteråt cyklade vi över bron och ljungaviken och in på stigar och andra små gångar vi aldrig vart på. Det blev en liten upptäcktsfärd. På vägen fann jag fullt med ogräsblommor som jag inte kunde undvika att ta. Så cykelkorgen var full när vi kom hem. Både jag och Ludde var helt slut efteråt. Så en stor ogräsbukett och en texas longhorn till middag i magen är jag väldigt nöjd med dagen. Får inte glömma nämna min fantastiska granne, Biggan som kommit in och lämnat en nybakad rabarberkaka med vániljvisp. Världens bästa granne♥
 
 
 
Detta fick barnen som ett lyxigt mellanmål idag. 70% mörk choklad med mintsmak duttat på jordgubbarna och lite kokos på. Poff sa det efter lite slaffsande och smaskande så var de slut. Jordgubben måste vara det mest uppskattade bär av dem alla.
 
 
 
 
 
 
Behöver gå och lägga mig nu (är supertrött)så får se om jag hinner blogga i veckan. Datorn är seg och måste ha sladden i hela tiden. Vet inte varför mina laptops alltid blir såhär. snart förbrukat min tredje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
K R A M
 
 
 
 
/Jennie
 
 
 
 
 
 
Idag kände jag för att baka för det var längesen sist. Har tänkt länge att de små skulle få fika i lekstugan. Det hela blev ett café istället. Vi skulle få köpa fika i just Ellas Café. Hon älskade det.
 
Själva bakscenariot var en smärre skräckupplevelse...haha naj nu överdriver jag en aning. Nejdå det var som det brukar bli. Lite stök och bök. Jag är en människa som gillar att ha ordning omkring mig och rent. Jag biter mig i läppen när de små är med. M e n  de får alltid vara med det är huvudsaken. Kladd och stök kan man alltid städa bort. Värre än så är det ju faktiskt inte. Eller?
 
Dessa vaniljrutor skall kalljäsas och vaniljkrämen skall göras från grunden(om man vill) så det tar lite tid men de blir super saftiga!
 
Mer bilder kommer imorgon.
 
 
 
 
 

Vi hann avnjuta en härlig och rolig stund tillsammans. Hela family var i stugan förutom Ragnar som sov. Men det var väl lika bra det. För sen när han kom så vaskade han saften, kastade ut pionen. Förstörde dukningen. Ja ni hör, Ragnar is back. My Little monster♥
 
 
 
 
Imorgon ska jag försöka lägga upp lite kort på skolans trädgård och vår grillbuffé vi hade sista dagen!
 
 
 
 
 
God natt!
 
 
 
 
K R A M
 
 
 
 
 
/Jennie
 
 
En annan bukett där pionerna skulle dominera följde också med hem. Kanske inte syns att just pionerna är de dominerande men vänta tills de slår ut då tar de över de andra blommorna betydligt. Vi hade massor av pioner som skulle kastas och det kändes. När pioner i buntar står tätt ihop och kanske lite fukt emellan så kan de yttre bladen bli lite skadade på det sättet att de ruttnar lite. Men de går att rädda men inte sälja så. Jag drar bort de yttre kronbladen. På så sätt hindrar du att sprida föruttnelsen och du hjälper blomman att slå ut snabbare. I denna bukett har jag jobbat med olika material, olika nivåer, djup och skapa spänning. Jag är så inne på att göra intressanta buketter nu och gärna plockat direkt från backen.
 
Jag som skulle binda en bukett i helgen av "hemmablommor"; lupin, pion och syrén.
Men med denna hettan vi har haft i veckan så har allt exploderat. Mina rosa klubbor till pionknoppar är nu stora som puffiga puderpuffar. Lupinerna är fullt utslagna. Nej det var inte så jag såg denna fantasibukett i huvudet. De små detaljerna är väldigt viktiga. Som i detta fallet är knopparna. Något skall jag göra för det kliar i fingrarna. Vi får se vad jag kan hitta.
 
 
 
 
 
 
 
 
Som jag älskar detta yrke♥
 
 
 
 
 
 
 
K R A M
 
 
 
 
 
 
/Jennie
bouqet, pioner,