Hallå hallå på er! Hur har ni haft det? Vår helg gick i ett och inte mot det positiva. Först var det Ragnars "bjälkstolpe-panna incidenten" sen natten mot måndagen väcktes jag av en hulkande liten kille. Sen så har vi ingen ström i tillbyggnaden ännu så det var ju härligt. André hade somnat i soffan så reaktionen från honom var en aning fördröjd. Stackars vår lille röjar Ralf. Han fick/har maginfluensan.  Fick även åka in idag med honom för han har kräkt tills idag och inte kunnat behålla något. Det är först ikväll som han har piggnat till. 


Idag kom en efterlängtad post! Med ett levande innehåll. Ibland får jag inte tag på allt jag söker i växtväg här hemma omkring. Vi har ju inte jättestort utbud direkt. Och ibland finner jag inte ens fröer men då kan man köpa små plantor  direkt istället. Och så blev fallet denna gång.

Mina två växt wanties:

Afrikas blå lilja(vit)

Solhatt 'Green envy'Den vita kärleksliljan blev jag inspirerad av när jag var på Bergianska trädgården  i Stockholm. De hade en gigantisk och blev så tagen av den. 


K R A M

/Jennie

Alltså våra barn. Händer alltid något dramatiskt då och då. Igår började jag med ett fridfullt inlägg på IG där Ella och Ragnar plockade blommor till sitt bord. Varma solstrålar och fågelsång. Men kvällen däremot slutade med en helt annan upplevelse. En panikartad sådan.  Barnen busade med varandra med en luftfylld grodpuff. Av misstag sker en olycka. En olycka där Ragnar tar sats och flyger mot bjälkstolpen med ansiktet före. André med värsta skräcken i ansiktet(vill meddela att blod söker honom) och får en smärre chocka av att se honom. Bär in honom till mig och får syn på ett "skotthål" mellan ögonen. Då menar jag verkligen hål! Helt öppet och blod forsade. Jag började också få smått panik pga blodet och detta fruktansvärda hål. Ambulans ringdes och jag pressade ihop allt för att det skulle sluta blöda. Inom mig skäller jag på mig själv "skärp dig Jennie" "va lugn bara så ordnar det sig". Ber A lugnt att hämta maskeringstejpen(vet det låter knäppt) och försökte tejpa ihop. 

Väl inne på sjukan tvättades såret, han fick lugnande medel och spruta, sen efter några stygn var det äntligen över. En liten Micke räv kompis fick följa med hem då han varit duktig. Men kan meddela att det va inte lätt när de skulle sy. Pga av att jag pressade ihop så mycket så verkade som om hann slapp den värsta svullnaden, sa dem. Kändes skönt att höra. 

OBS! Bilderna nedan visar lite känsliga bilder men från en glad och trygg kille som var i mammas sällskap dåIdag har han låtit plåstret sitta kvar hela dagen(tack och lov) han pillade mycket först och drog bort det. På fredag ska de dra stygnen. Mammas älskade lilla plutt!!! Du måste vara rädd om dig. Jag förlorade nog ngr dagar av min livstid  av denna stress.


K R A M

/Jennie
 
OOOpppsss ja det kan man säga. För det första så somnade jag på soffan igår trots jag lovade inlägg på kvällen. Och jag fann något på Netto förra veckan som åkte med snabbt hem.
 
 
Veckans torsdagstips:
 
 
Svartvit randig kruka med växt för 59kr, Netto
 
Jag köpte bara en men när jag kom hem kom hem fick jag mersmak på dem och hade gärna köpt några till. En hade passat i Luddes fönster(eller skrivbord), i våra nya sovrumsfönster och i köket. Ja ni hör, detta är en kruka som passar överallt i alla dess miljöer. Och kanonpris!
 
 
 
 
 
 
 
Ha en underbar fredag!
Nu ska jag snart åka till stans mysigaste blomaffär och jobba lite.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
K R A M
 
 
 
 
 
 
 
/Jennie